Blog

Världens vackraste hotellbadrum

Bland det första de flesta kikar på när de bokar hotell eller stegar in i ett hotellrum första gången, är badrummet. Är det rymligt nog? Är det fräscht? Och vilka toalettartiklar kan man smuggla med sig ner i väskan när man checkar ut? Och visst är det skönt att ha lite extra lyx omkring sig när man bor på hotell. Har man betalat för det så har man ju. Här följer några stycken om världens vackraste hotellbadrum.

Nobis, Köpenhamn

Om du beger dig över sundet till den danska huvudstaden Köpenhamn kan du bada lyxigt på Hotel Nobis. Badrummet som är en mix av marmor i grått, svarta och vita detaljer och minimalistiska men lite runda former gör att du tror att du befinner dig inuti en exklusiv grotta. Badrummet är dessutom mycket rymligt så att man kan vara en hel familj därinne. Marmorn är täckt från golv till tak – allting är gjort av samma plattor så att du knappt ser var väggar, golv och tak börjar och slutar. Men det är också detta som ger ett intryck av rymd.

Bank, Stockholm

Även på Bank i Stockholm kan du hitta lyxiga badrum i marmor men den här gången går de i sandiga toner och brunt, det vill säga lite varamre färgskala. För att lägga lite extra krut har man valt att ta in guldfärgade mässingskranar och detaljer i matt mässing som ger ett litet rustikt intryck. Det här badrummet är vackert men på samma gång lite hemtrevligt och ger dig förmodligen en uns av inspiration om du bor här. Kanske har de här även använt sig av speglar från Rörfokus.

Burj Al Arab, Dubai

Det vore väl konstigt att lista spektakulära hotellbadrum och inte nämna ett exempel i Dubai, de rikas stad. Dubai är känt för att vara begravd i lyx och ha några av världens mest fantastiska hotellsviter. På hotellet Burj Al Arab kan du till exempel dushca och bada i ett badrum som är täckt med mosaik, guldkranar, jacuzzi och toalettartiklar i form av Hermesparfym. Jo, man tackar! Här kan man verkligen tala om att allt som glimmar faktiskt ÄR guld.

Serengeti Bushtops, Tanzania

Ett annat hotellrum som till och med skulle vilja få dig att övervintra i eller gå i ide i, är Serengeti Bushtops i Afrikas Tanzania. Det är små stugor mitt ute i ödemarken. Badrummet är helt och hållet utomhus på en terrass där du känner dig som i filmen “Mitt Afrika”. Här kan du kliva ner i ett spabad utomhus och se om du ser några lejon smyga sig förbi. Allt är gjort av trä på ett lyxigt men rustikt sätt. Det finaste är dock utsikten som ger dig en underbar vy över hela savannen framför dig. Snacka om romantiskt!

fusion