Blog

Så bokar du hotell och sparar pengar

Det finns många anledningar till att ta in på hotell. Det kan till exempel handla om att du är på semester och behöver en tillfällig bostad, men det kan också handla om att du vill komma bort med din partner och uppleva något nytt tillsammans. Inför en jobbresa är det vanligt att se till att ha en hotellplats redo och detsamma gäller för den som kanske ska besöka släktingar på annan ort, men som föredrar att inte bo tillsammans med gammalmoster eller kusinerna. Oavsett varför du väljer att bo på hotell så är det en god idé att försöka komma undan så billigt som möjligt. Just priset kan ha stor påverkan på huruvida du kan komma iväg eller inte.

Vad ska man då göra för att kunna hitta så billiga hotell som möjligt? Till att börja med så styrs valet av hotell oftast utifrån den egna standarden, men också hur länge man ska vara borta. Ska du bo på hotell för natten då http://www.rentandmove.se/ hjälper dig med packning, flytt och flyttstädning så kanske du inte är i behov av det mest serviceinriktade alternativet. Ska du däremot iväg på en romantisk semester med din partner eller charterresa med barn så är kraven oftast högre. Här nedan har vi listat några sätt som du kan gå tillväga för att hitta så billiga (och bra) hotell som möjligt.

Så hittar du billigt boende

Lågpriskalender – De allra flesta hotellkedjor, hotell och resebolag erbjuder en så kallad lågpriskalender. I lågpriskalendern kommer du snabbt att kunna se vilka datum som priserna ligger lite lägre. Är du väldigt flexibel med din resa och hotellövernattning så är detta ett utmärkt sätt att få ner kostnaderna.

Åk under lågsäsong – Jullov, sportlov och sommarlov är rena pesten för den som försöker hitta billiga hotell. Har du möjlighet är det alltid bäst att försöka boka in datum och perioder som inte är så kallade högsäsong. Det gäller oavsett om du vill bo på hotell i Sverige eller utomlands.

Jämför – Nuförtiden finns det jämförelsesajter för allt och vi menar verkligen allt. Med en jämförelsesajt för hotell kommer du att kunna hitta ditt favoritboende till den billigaste möjliga kostnad. Du slipper dessutom göra allt detektivarbete själv och kan sedan i lugn och ro boka det hotell som du fastnade mest för.

Kampanjer och erbjudanden – Det är inte alls ovanligt att hotellkedjor eller enskilda hotell erbjuder olika kampanjer och erbjudanden. Detta är mycket vanligt i samband med Black Friday eller mellandagsrea, men kan egentligen ske när som helst under året. Antingen besöker du hotellens hemsidor för att leta rätt på kampanjer eller så prenumererar du på nyhetsbrev. Fördelen med att använda sig av nyhetsbrev är att du får erbjudanden direkt i din mailkorg. Smart!

fusion