Blog

Barnvänliga hotell i Grekland

Grekland är en plats dit många svenskar reser varje år. Landet är mycket populärt för par, men även för barnfamiljer och pensionärer som vill fly den trista vardagen hemma i Sverige. Kulturen i landet är varm och människorna mycket gästvänliga. Här finns det milslånga paradisstränder och fullt med aktiviteter som passar även de allra minsta. Att resa till Grekland är dessutom väldigt enkelt och tar inte speciellt lång tid, vilket har gjort landet till ett ypperligt val för alla som reser med små familjemedlemmar.

Vi har listat de två bästa och mest trivsamma familjehotellen i Grekland. En av dessa ligger på den fantastiska ön Kreta, medan den andra befinner sig på den populära turistresorten Rhodos. Kom ihåg att packa ner ordentligt med solskydd om du reser under sommarmånaderna. Vädret är nämligen väldigt varmt och skönt, dygnet runt.

Atlantica Aegean Blue på Rhodos

Atlantica Aegean Blue är ett fantastiskt hotell med fyra stjärnor som ligger på Rhodos. Detta är ett så kallat Blue Star-hotell som erbjuder all inclusive till alla sina gäster. Det riktigt fina med det här hotellet är att du har direkt tillgång till Kolymbia, en plats som har en riktigt vacker och bra strand för barn. Vill du inte bada på stranden och få med dig sand hem i väskan kan du istället kika in någon av de tre stora poolerna som finns på hotellområdet. Hotellet är mycket anpassat till just barn och erbjuder bland annat ett stort piratskepp och en lekplats med gungor och kana. Det finns även en barnklubb på plats och aktiviteter som volleyboll, minigolf och basket. Alla gäster som bor på hotellet får dessutom fritt inträde till vattenparken som ligger på gångavstånd från hotellet.

Atlantica Caldera Beach på Kreta

Grekland har verkligen gjort plats för många fina hotell och Atlantica Caldera Beach är ytterligare ett fyrstjärnigt alternativ som passar för barnfamiljen. Det här hotellet befinner sig strax utanför Platanias och erbjuder ett hav av olika typer av sommaraktiviteter. Naturligtvis så har hotellet ett stort och trivsamt poolområde där barnpool finns tillgänglig, och du kan även spela tennis, golf eller ta del av alla de lyxiga behandlingar som finns på hotellets spa. För barn blir det extra roligt när den kända karaktären Bamse kommer på besök till hotellet för att bjuda på glass, ge en kram eller bjuda upp till dans. Hotellet erbjuder lägenhetsrum där hela 6 personer får plats. Som gäst har du även själv möjlighet att välja om du vill bo lugnare, eller där det är mer liv eftersom hotellet har två olika områden. Välj mellan att laga måltiderna själv eller ta del av all inclusive-utbudet.

Detta är naturligtvis bara några få av alla de barnvänliga hotell som finns i landet. Hotellen kommer i olika prisklasser och i olika standard, så att du kan hitta ett som passar dig och din familj så bra som möjligt.

fusion