Blog

Lågpriskalendern – ett smart sätt att få ner priserna

När man ska boka hotell, oavsett om det är i Sverige eller utomlands, vill man troligtvis få till ett så bra pris som möjligt. De allra flesta människor är medvetna om att priserna på hotellrum kan stiga ganska mycket under högsäsong, t.ex. när solen är som varmast i Spanien eller när det är dags att fira in det nya året i Paris. Genom att använda sig av en lågpriskalender kan man få ner priserna väldigt mycket och det bästa är att man inte behöver göra något mer än att trycka på en knapp.

En lågpriskalender är något som oftast används när man ska boka en semester utomlands och vill få till så billiga flygbiljetter och hotell som möjligt. En lågpriskalender kan dock också användas på enbart hotellen, för att på ett snabbt och enkelt sätt kunna se vilka datum som har de lägsta priserna. Det enda man behöver göra är att fylla i information om vilka datum man är intresserad av att åka, därefter går kalendern online och tar fram de bästa och billigaste alternativen.

Att använda en lågpriskalender fungerar ungefär på samma sätt som en jämförelsesajt, men det finns några skillnader. En lågpriskalender är något personlig för hotellet i fråga och kan inte jämföra mellan andra sajters erbjudanden. Det man däremot kan göra är att först använda sig av en jämförelsesajt för att se vilket hotell som är billigast, och därefter kika in på hotellets egen lågpriskalender (om en sådan finns) för att hitta ett bra datum. Ju mer flexibel man kan vara, desto lägre pris kommer man också att kunna komma över.

fusion