Blog

Hotell: här hittas de mest hemsökta

Anrika hotell hemlighåller ofta fängslande berättelser och gripande spökhistorier. Tre av de mest fascinerande presenteras här.

1. Queen Mary Hotell

Detta kryssningsfartyg byggdes om till ett hotell under andra världskriget då det korsade Atlanten och hjälpte till att transportera trupper. Att boka hotellrum är en smidig process och kostar endast cirka 1700 kronor för en hel vecka. Numera är det ett vackert lyx- och kontorshotell med klassisk inredning som sägs ha hög paranormal aktivitet. En möjlig förklaring skulle vara dess långa och händelserika historia.

2. Dalhousie Castle

Detta är Skottlands mest kända hemsökta slott och är från medeltiden. 1972 gjordes slottet om till ett hotell. En särskild stamgäst är Lady Catherine, “den gråa damen”, som sägs hemsöka detta slott. Enligt berättelsen hade Lady Catherine en affär med ägaren till slottet tills hans fru upptäckte honom. Straffet blev hårt. Som straff låstes Lady Catherine in i ett av rummen i slottet där hon dog av svält. Många hotellgäster har rapporterat om att de sett skepnader som hälsat på dem.

3. Hotel Pavillon

I centrum av New Orleands ligger lyxhotellet Le Pavillion, öppnat 1907, som kan sägas vara hemsökt av två skäl. För det första på grund av antalet spökjägare som kommit för att spela in dokumentärer och människor som bara tillbringar en natt för att se om det som sägs om hotellet är sant. Det andra skälet beror på den höga kvantitet rapporter om skepnader och spöken som framträtt sedan hotellet öppnades.

fusion