Blog

Bästa tipsen för dig som ska boka hotell

Om man har beställt en charterresa så är hotell alltid inkluderat och man behöver inte göra så mycket mer än att fylla i sina uppgifter. Allt är redan klart, från flygbiljetter, till transfer och boende. Om man däremot ska boka hotell på egen hand så finns det en del saker som kan vara bra att tänka på, oavsett om du ska boka hotell i Sverige eller i ett annat land. Här nedan har vi samlat de bästa tipsen för dig som ska boka boende över nätet, för att det ska gå så smidigt och säkert som möjligt.

1. Recensioner

Att läsa recensioner från tidigare gäster är alltid ett bra och snabbt sätt att ta reda på hur andra har uppfattat hotellet. Med hjälp av både negativa och positiva recensioner kan du snabbare bilda dig en uppfattning om hur din upplevelse på plats kommer att bli. Låt dig inte luras av de bilder som hotellet själv lägger upp, utan titta istället på sajter där gäster själva kan publicera sina bilder för att få en mer rättvis bild.

2. Sortera ut det viktigaste punkterna

Fundera gärna på vad som är viktigt för just dig och vad du önskar av hotellet. Vill du t.ex. ha ett ordentligt gym på plats behöver du säkerställa att ett sådant finns för att slippa bli besviken när “gymmet” bara består av en löpmaskin. I samband med detta kan du även titta på om det ingår gratis internet för dig som gäst eller om detta är något du behöver betala extra för.

3. Hotellets läge – viktigare än man kan tro

Hotellet ser fantastiskt ut och har fått riktigt bra omdömen, men hur är det egentligen med läget? Om du är ute efter mycket nattliv och shopping kan det kännas trist att hamna ute på vischan och vill du ha en lugn och tyst semester är det naturligtvis inte kul att hamna mitt i smeten. Använd dig av kartor för att se hur långt det är från hotellet till t.ex. stranden eller staden.

4. Vad ingår i priset?

Vad kommer du egentligen att få ta del av när du anländer till hotellet och vad är det som ingår i priset? Kommer du t.ex. att få hotellfrukost inkluderat och hur är det med nyhetstidningar, schampo, tvål eller andra typer av hygienprodukter? Här är det även bra att ha koll på minibaren. Minibarnen kan i många fall ha extremt höga priset som du sedan blir betalningsskyldig till när du checkar ut.

fusion