Blog

Boka hotell – Så får du ner priserna

Ska du resa utomlands och behöver ta in på hotell eller ska du resa runt i Sverige och behöver någonstans att sova? Hotell är det enklaste och absolut vanligaste sättet att bo när man befinner sig utanför sitt eget hem. Det finns motell, vandrarhem, Bed and Breakfast och “vanliga” hotell. Vad du väljer beror främst på vilken standard du söker, men också hur länge du ska bo/sova på platsen.

Oavsett vart du ska åka eller hur du vill bo så vill du troligtvis få ut så mycket av dina pengar som möjligt. Majoriteten av alla människor vill hitta ett boende som är bra, men som också är billigt. Här har vi samlat några av våra absolut bästa tips för den som vill sänka hotellkostnaderna. Skulle dessa knep inte räcka till så kan du alltid söka lediga jobb i Göteborg eller annan stad som du bor nära för att tjäna lite extra pengar.

Bästa knepen för billiga hotellnätter

1. Använd dig av lågpriskalendern

Både resebolag och hotell brukar ha en lågpriskalender som man kan använda sig av. Genom denna kan man direkt se vilka datum som har de lägsta priserna. Har du möjlighet att vara flexibel i dina resedatum så är detta ett riktigt bra tillvägagångssätt.

2. Res inte under skollov

Under skollov skjuter priserna verkligen i höjden och vi överdriver inte. Du kan behöva betala många hundralappar (för resor gäller oftast tusenlappar) mer bara för att du vill bo på hotell under skollov. Detsamma gäller för speciella dagar som nyår, alla hjärtans dag och liknande.

3. Använd hotellets egna hemsida

Det finns många riktigt bra jämförelsesajter som man kan använda sig av för att hitta hotell med riktigt bra priser, men ibland lönar det sig faktiskt att gå in direkt på hotellets egna hemsida. I många fall kan priserna där vara mycket bättre och du kan även hitta kampanjer och erbjudanden som jämförelsesajterna inte har.

4. Kontrollera gratis uppdatering

Om du har möjlighet att resa under lågsäsong kan du i många fall dra nytta av att hotellet är så pass “tomt”. Det är inte helt omöjligt att du kan be om en gratis uppdatering av rummet när du väl är på plats. Det finns naturligtvis aldrig några garantier, men det skadar inte heller att försöka. Om du lyckas kan du få ett mycket lyxigare rum för samma pris som ett “standard”.

5. Använd olika jämförelsesajter

Bara för att du kan hitta billiga alternativ direkt på hotellets egna hemsida så betyder det inte att du ska utesluta jämförelsesajter helt. Du ska naturligtvis använda dig av dessa också! Vi rekommenderar att du satsar på så många olika sidor som möjligt. Det är nämligen mycket vanligt förekommande att priserna varierar kraftigt.

fusion