Blog

Viktiga dokument som hotellet behöver

När du reser med familj och barn är det mycket att tänka på. Det behöver bokas flygbiljetter och hotell och även transport till och från hotellet eller flygplatsen. Utöver detta kan det också ibland krävas att du har olika dokumenthandlingar för att få komma in i det besökande landet. Beroende på var ni ska kan varje individuell familjemedlem behöva ett eget visum.

Dessa dokument kan även hotell komma att behöva av säkerhetsskäl. För viktiga dokument och resehandlingar kan du använda legalisering UD om du behöver en signatur eller bekräftelse. Detta är något som du kan göra utan att besöka Stockholm där Utrikesdepartementet befinner sig. Idag kan du enkelt skicka in en ansökan online till legalisering UD.

Uppdatera viktiga dokument

Vid resa är det viktigt att hålla koll på viktiga dokument samt ha ett uppdaterat och giltigt pass. Det kan annars vara så att du blir nekad inträde i landet eller att hotellet säger stopp. När du vänder dig till legalisering UD för att få ett dokument legaliserat online kommer du även att kunna se kostnaden för detta innan du gör en beställning. Trots att det mesta sker online nu kan det vara en extra säkerhet att ha viktiga dokument i pappersform när du checkar in på hotell utomlands.

Incheckning hos hotellet

Vid ankomst behöver du ofta betala om du inte har ett kreditkort. Du behöver även identifiera dig med hjälp av en ID-handling. Utöver detta så kan det också vara bra att ha en reseförsäkring och du kan även anmäla dig till svensklistan. Själva svensklistan används också om det skulle uppstå krissituationer i det land som du befinner dig i. Då har UD kontaktuppgifter till dig om något skulle hända eller om de skulle behöva få tag i dig.

fusion